Skip to content

YGS, LYS, ÖSS, SBS, KPSS, ve ALES Bilgileri, Sınav Soruları ve Çözümleri, Sınavlara Hazırlık Deneme Testleri, Matematik ve Geometri Konuları, Zeka Soruları ve Oyunlar.

CeBiRsEl.com

Ayarlar
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
-> Anasayfa arrow 6. Sınıf SBS 2008 Soru ve Cevapları
6. Sınıf SBS 2008 Soru ve Cevapları Yazdır E-posta
Üye Oylaması: / 3477
Kötüİyi 

 

SBS

6. Sınıf SBS 2008

 

 Soru ve Cevapları

 

6. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2008 Soru ve Cevapları


Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Hazırlanmıştır.

6. Sınıf Puan Hesabı

-

2008 6. Sınıflar İçin Tahmini SBS Puan Hesaplayıcı

 

-
Yukarıdaki dökümanları açabilmek için Adobe Reader 'ın 5.0 veya üstü sürümünün sisteminizde yüklü olması gerekmektedir.
Eğer dökümanları kaydetmek istiyorsanız, kaydetmek istediğiniz dökümanın üzerine sağ tıklayıp "Hedefi Farklı Kaydet" seçeneğini seçiniz.

   

2008 6. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları

 


A Kitapçığı Soruları

A Kitapçığı Cevap Anahtarı

B Kitapçığı Soruları

B Kitapçığı Cevap Anahtarı

A Kitapçığı Soruları (Sıkıştırılmış)

B Kitapçığı Soruları (Sıkıştırılmış)

Hit: 204464

Yorumlar (45)
15-10-2010 18:54
ÇoooK aciL .d
arK.Bn 7 qdiorm FakaT bana 6.sınıF soruLarı Lzm Yarına Kadar LüTfn ÇooK aciL bn buLamadm dLiriyorum =(
KrdLn
06-06-2010 10:30
:)
fatma üstün zekan herhalde bi işe yaramamışş
missbella
05-06-2010 17:39
:)
ben 6sınıfta sbsden 497.156 puan almıştım yarın gine sınavım var 498yada 500tam puan bekliyorum
sbsci doğuş
10-03-2010 18:40
ya nasıl giriliyo bunlara
ya nasıl giriliyo bunlara bir türlü çözemedim
üstün_zeka_fatmaa
13-02-2010 21:38
off
ya bu sitede bişey yok delircem :(
missnida
05-02-2010 19:55
off
landmine testler güzel arkadaşm.yalnız kaynak ne? daha önce cıkmış sorular mı? bence bu yolu iyi düşünmüşsn. bence hepimiz elimizde ki testleri ekleyelim.sınavda çıkmış soruları özellikle. elinde olan varsa lütfen.
amira
03-02-2010 14:18
test az
ingilizce testini göremiyorum lütfen ekleyin
trianls
17-01-2010 10:27
test az
landmine misin nesin yetr lan aaaaaaaaaa noluyo snki burda yok onlardan gönderme bida he buarada sizde msn göndermeyin be ders sitesimi msn sitesimi belli değil geriler
s_b_s_esra_nur
22-12-2009 17:02
test az
istediğimi bulamadım ben sbs soruları istiyorum
agit
30-11-2009 13:00
:D
Şan 7 ye gidiyorum
LaNdMiNe
16-10-2009 19:40
firdevs
lanmine sen kacıncısınıfa gidiyosun
svedrif
01-07-2009 19:12
msn vermeyiniz!
rice ediyorum msn lerinizi vermeyin lütfen msn bu gibi sitelerde verilmez bu bir eğitim sitesi flört sitesi değil!!!
zekikiz_97
11-06-2009 12:51
msn
asabikiz lı olan msn mi artık kullanmıorum bunu alın
LaNdMiNe
09-06-2009 10:07
çalışmaya
çalışmaya ilk konularınızdan başlamalısın 11 adımda sbs kitabı var onu alabilirsin
LaNdMiNe
08-06-2009 18:37
YAA ÇALIŞAMIYORUM
mrb arkadaşlar ben yeni üye oldum ve size çalışmakla ilgili sorum olacak yaa ben ders çalışmak istiyorum fakat nerden başlayacamı bilmiyom sizce nereden başlamalıyım
K.A.R.D.E.L.E.N.
07-06-2009 15:24
sosyal
SOSYAL BİLGİLER 6  
 
1- Alinin babası elektrik faturasını ödemeyi unutmuştu ve bu sebeple Alilerin elektrikleri kesilmişti. 
Bu durumda Alinin babası aşağıdakilerden hangisini yerine getirmemiş olur? 
A) Haklarını 
B) Özgürlüklerini 
C) Sorumluluklarını 
D) Düşüncelerini 
 
2- Aynı büyüklükteki kağıtlara aşağıdakilerden hangisinin haritası çizildiğinde ayrıntı daha fazla  
olur? 
A) Avrupa 
B) Türkiye 
C) Dünya 
D) Marmara Bölgesi 
 
3- Aşağıdakilerden hangisi Dünya üzerindeki bir yerin matematik konumunu belirlemek için kullanılacak bilgilerden değildir. 
A. Yükseltisi 
B. Ekvatora Uzaklığı 
C. Bulunduğu Kıta 
D. Denizlere göre Konumu 
 
 
4.  
I. 1/ 2.500.000 
II. 1/4.000.000 
III. 1/ 1.000.000 
Yukarıdaki ölçeklerin büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir.? 
A. I,II,III 
B. II,I,III 
C. II,III,I 
D. III,I,II 
 
 
5- Aşağıdaki cümlelerden hangisi olgu cümlesidir? 
a- Çok güzel bir araban var. 
b- Güneydoğu Anadolu bölgesi en küçük bölgemizdir. 
c- En sevdiğim renk beyazdır. 
d- Bence o, seni sevmiyor 
 
6- Türk Dil Kurumu ne zaman kurulmuştur? 
a- 1929 
b- 1931 
c- 1928 
d- 1932 
 
7- Bir ülkenin Dünya üzerindeki yerini en kesin biçimi ile,aşağıdakilerden hangisi belirler? 
A) Hangi kıtada bulunduğu 
B) Hangi paralel ve meridyende olduğu 
C) Denizlere ve boğazlara göre durumu 
D) Hangi yarım kürede yer aldığı 
 
8- I.Vatandaş olarak hak ve sorumlulukları bilme, 
II.Ülkemizin coğrafyasını bilme, 
III.Ülkemizin tarihini bilme, 
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Sosyal Bilgiler sayesinde elde ettiğimiz bilgilerdir ? 
A)Yalnız I B)Yalnız II C)I ve II D)I,II ve III 
 
9-Bir haritada iki şehir arasındaki uzunluk 10 cm gösterilmiştir. Gerçekte bu iki şehrin  
arasındaki uzunluk 500 km ise haritanın ölçeği nedir? 
a) 1/5.000.000 
b) 1/250.000 
c) 1/50.000 
d) 1/500.000 
 
 
 
 
10-Hangisi olgu cümlesidir? 
a) İstanbul Türkiyenin en güzel ilidir. 
b) Kızlar resim dersinde daha başarılıdır. 
c) Ankara Türkiyenin başkentidir. 
d) Öğrenciler matematik dersini hiç sevmezler. 
 
 
11- I. Türk Tarih Kurumu 
II. Devlet Tiyatroları 
III. Türk Dil Kurumu  
IV. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi 
Yukarıdaki verilen kurumlardan hangisi ya da hangilerinin sosyal bilimlere doğrudan katkı yaptığı söylenemez ? 
 
a) Yalnız II b) Yalnız I c) I,III d) II ve IV 
 
 
12-Bilimsel araştırma metotlarını kullanarak Türkiyede çevre kirliliğine bağlı kanser  
oranının artışı ile ilgili araştırma yapmak isteyen bir öğrencinin araştırmasında  
hangisinden bahsetmesine gerek yoktur? 
 
a-Hastalığı yaratan nedenlerden  
b-Çevre kirliliğinin sağlık üzerindeki etkilerinden  
c-Doğum oranlarından 
d-Çevre kirliliğini önleme yollarından 
 
13-Aşağıdakilerden hangisi bir olguyu işaret etmektedir? 
a-Göçmen kuşlar her yıl sonunda sıcak ülkelere gider. 
b-Kediler nankördür. 
c-Muhabbet kuşları canı sıkılınca öter. 
d-Ayılar armut kadar şeftaliye de bayılır. 
 
 
14-Aşağıdakilerden hangisi sosyal bilim değildir? 
a-Psikoloji b-Sosyoloji c-Coğrafya d-Matematik 
 
 
15-Okul,yol,köprü ve fabrika gibi yatırım hizmetlerinin yapılabilmesi için aşağıdakilerden  
hangisini yapmak görevimizdir? 
A)Vergi vermek B)Kurallara uymak C)Oy vermek D)Askere Gitmek 
 
16-Aşağıdakilerden hangisi bir olgu cümlesidir? 
 
A) Eğitimde yazılı sınavlar çok önemlidir. 
B) Türkiyenin en doğusunda 45o doğu meridyeni geçer. 
C) En güzel mevsim sonbahardır. 
D) En zevkli ders Sosyal Bilgilerdir. 
17- Olgu:Kişiden kişiye değişmeyen ,herkes tarafından kabul gören kanıtlanabilir  
bilgilerdir. 
 
Buna göre aşağıdaki cümlelerden hangisi olguya örnek gösterilebilir? 
A)Futbol izlemek basketbol izlemekten daha çok keyif verir . 
B)Yurdumuzun en güzel dağı Uludağdır. 
C)İstanbul Türkiyenin en kalabalık şehridir. 
D)Sosyal bilgiler dersi Fen dersinden daha kolay öğrenilir. 
 
18-I.Türk Tarih Kurumu  
II . Dil Tarih coğrafya Fakültesi  
III.Türk Dil Kurumu  
IV.Eğitim Gönüllüleri Vakfı 
 
Yukarıda verilenlerden hangisi Atatürk tarafından sosyal bilimlerin geliştirilmesi amacıyla kurulan kuruluşlara örnek değildir? 
 
A)I B)II C)III D)IV 
 
19- Aşağıdakilerden hangisi demokratik toplumlarda vatandaşların sorunların çözümünde  
başvurduğu yollardan birisi değildir? 
A) Haklarını ve özgürlüklerini iyi bilmek 
B) Herhangi bir sorunu olduğunda dilekçe hakkını kullanarak ilgili yerlere şikayetini bildirmek 
C) Kendi haklı olduğu bir konuda başkalarının haklarını göz önünde bulundurmamak 
D)Hak ve sorumluluklarımız ile ilgili gerektiğinde çevresindeki bilinçsiz insanları bilgilendirmek 
 
 
20- Aşağıdakilerden hangisi Atatürkün Sosyal Bilimlerin gelişimine yaptığı katkılardan  
birisidir? 
A)Liseler için Geometri kitabı yazması 
B)Cumhuriyetin ilanı sonrası Avrupaya öğrenci gönderilmesi 
C)Türk Hava Kurumunun kurulmasına öncülük etmesi 
D)Milli Mücadele sonrası dönemde sanayi yatırımlarını desteklemesi 
 
 
21-Görüş: Kişiden kişiye göre değişen ve insanların bireysel düşüncelerine denir. 
Buna göre aşağıdakilerden hangisi görüş tanımlamasına uygun bir örnek olabilir? 
 
A)İstanbul , Türkiyenin en kalabalık şehridir 
B)İstanbul , Türkiyenin en güzel şehridir 
C)İstanbul, Marmara Bölgesindedir. 
D)İstanbul, tarihi bir şehirdir 
 
 
 
22-Aşağıdakilerden hangisi bilimsel çalışmayla ilgili bir kavram değildir? 
A)Dipnot B)Kaynakça 
C)Kopya D)Katalog taraması 
 
23-Aşağıdakilerden hangisi Tarih biliminin yararları arasında yer almaz? 
 
A) Geçmişimizi öğretir. B) Devletler arası düşmanlığı körükler 
C)geleceğimize yön vermemizi sağlar. D) Uluslar arası ilişkileri öğretir. 
 
24- Tamamı güney yarım kürede yer alan kıtalar grubu hangisidir? 
A) Antarktika- Okyanusya, B) Asya  Afrika 
C) Avrupa Güney Amerika, D) Avrupa  Afrika 
 
25- Aşağıdakilerin hangisi Türkiyenin coğrafi konumunun sonuçlarından değildir? 
a-) Etrafının denizlerle çevrili olması sebebiyle kıyı kesimlerde ılıman iklim görülür. 
b-) Zengin petrol yatakları ülke ekonomisine büyük katkı sağlar 
c-) Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan köprü konumundadır. 
d-) İstanbul ve Çanakkale boğazları Türkiyenin denetimi altında olması nedeniyle önemli ticaret ve ulaşım yollarına sahiptir. 
 
 
CEVAP ANAHTARI  
1 C 11 A 21 B 
2 D 12 C 22 C 
3 B 13 A 23 B 
4 D 14 D 24 A 
5 B 15 A 25 B 
6 D 16 B  
7 B 17 C  
8 D 18 D  
9 A 19 C  
10 C 20 B
LaNdMiNe
07-06-2009 15:11
sosyal
SIFATLAR-ZARFLAR  
 
1.Aşağıdakilerden hangisinde niteleme sıfatı kullanılmamıştır? 
 
A)Kara cahilinden bilginine her insanın bir tarihi görüşü vardır. 
B)Bu küçücük kuşları yakalamak günahtır, demediler mi sana? 
C)Hangi kahramanlığından dolayı resmini bastılar acaba onun? 
D)Çok tutumlu bir insandı, ama evin içinde bolluk olsun isterdi. 
E)Oldukça kalın bir kitaptı Oğuz Atayın Tutunamayanları. 
 
 
 
 
 
 
2.Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, birden çok sıfat almıştır? 
 
A)Temiz hava, kendisini toparlayıp yürüyüşe çıkma isteği uyandırdı. 
B)Kıvırcık saçlarının lüleleri o yürüdükçe sallanıyor, uçuyordu. 
C)Parlak, renkli renkli yanıp sönen havai fişeklerin altında büyülenmiştik. 
D)Ağaçların yeşil yaprakları kuru dallarına canlılık vermiş gibiydi. 
E)İnsanın bilmediği yollardan akşam vaktinde geçmesi ürkütücüdür. 
 
 
 
 
 
3.I.Bir, iki, üç, dört diye sayacak olursak akşama kadar bitiremeyiz bunları. 
II. Yazarın kaleme aldıklarının beşi öykü, ikisi roman türünde başyapıtlardı. 
III. Beş kez denedi takla atmayı, ama başaramayacağını düşünüp bundan vazgeçti. 
IV. Üç, beş, yedi tek sayılara; iki, dört, altı çift sayılara örnek olarak verilebilir. 
V.Yapılan deneme sınavında öğrencilerden yalnızca biri başarısız oldu. 
 
Yukarıdaki cümlelerden hangilerinde sayı sıfatı kullanılmıştır? 
 
A)I ve IV 
B)II ve III 
C)III ve IV 
D)III ve V 
E)IV ve V 
 
 
 
 
 
4. On beş kişilik küçük çay bahçesindeki bembeyaz şadırvana yayılan rengarenk ışıklar ne güzel.cümlesinden aşağıda verilenlerden hangisi sıfat değildir? 
 
A)on beş 
B)güzel 
C)bembeyaz 
D)küçük 
E)rengarenk 
 
 
 
 
 
5.Aşağıdakilerden hangisinde pekiştirme sıfat görevinde kullanılmıştır? 
 
A)Dümdüz görünen deniz, rüzgarın çıkmasıyla dalgalanmaya başladı. 
B)Tertemiz akan suyun berraklığından kendini izliyordu Narsis. 
C)Gökyüzünden apaçık görünüyordu egzotik ormanın gizemi. 
D)Fırtınada uçmamak için şemsiyesine sımsıkı sarılan biriydi. 
E)Yapayalnız bir türkü kokuyordu adamın dingin sözleri. 
 
 
 
 
 
6.Aşağıdakilerden hangisinde işaret sıfatı yoktur? 
 
A)Yine gelebilecek miydik bu yerlere bir gün? 
B)O tür anlayışlar, kişinin dar görüşlülüğünü yansıtır. 
C)Sizden şu türküyü de dinlemeyi çok isterdik. 
D)Şu benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biridir. 
E)Dışarıda bu işlerle uğraşan yüzlerce insan var. 
 
 
 
 
 
7.Aşağıdakilerden hangisinde bir sözcüğü asıl sayı sıfatıdır? 
 
A)Bir ilkbahar sabahında denizden yansıyan yakamozu izliyorduk birlikte. 
B)Yazık ki, görgülü bir insanın yapacağı şeyler değildi onun bu yaptıkları. 
C)Niçin gelişmiş bir şehir merkezine atanmak istemiyordu acaba, diye düşündüm. 
D)Sözcükler önemlidir; bazen bir sözcük bile şiirin bütün güzelliğini suya düşürebilir. 
E)Kısa bir cümlenin, upuzun cümlelerin bile anlatamayacağı şeyleri anlatabileceği doğrudur. 
 
 
 
 
8. I-Çok el, ya yağmaya ya yolmaya& 
II-Ayı sevdiği yavrusunu hırpalar. 
III-Garip kuşun yuvasını Allah yapar. 
IV-İşleyen demir pas tutmaz. 
V-Kara haber tez duyulur. 
 
Yukarıda numaralanmış atasözlerinden hangisinde niteleme sıfatı yoktur?  
 
A)I 
B)II 
C)III 
D)IV 
E)V 
 
 
 
 
9.Aşağıdaki cümlelerde renk bildiren sözcüklerden hangisi sıfat değildir? 
 
A)Kırmızı koltukta oturan yazarla söyleşilecekti. 
B)Memleket isterim gök mavi, tarla sarı olsun. 
C)Kara Yılan Kalesinin fotoğrafları çekildi. 
D)Kuş, yeşilimsi, geniş kanatlarını çırpıyordu. 
E)Kızıl ateşlerde yanan ağaçlardan eser kalmadı. 
 
 
 
 
 
10.Aşağıdakilerden hangisinde adlaşmış sıfat yoktur? 
 
A)Dadaloğludur sürülenlerin sözcüsü. 
B)Karacaoğlandır güzellerin sevgilisi. 
C)Köroğludur yiğidin haykıran sesi. 
D)Yunustur iyilerin dünyayı algılayışı. 
E)Fuzulidir aşkın yanan ateşi. 
 
 
 
 
11.Aşağıdakilerden hangisinde soru anlamı bir sıfatla sağlanmamıştır? 
 
A)Bu konuda bana ne kadar yardım edebilirsiniz? 
B)Bir dostuyla oturup ona içini dökmeyeli ne kadar yıl oldu? 
C)Ne kadar zamanda bitirebilirsiniz bu işleri? 
D)İş dünyasında hangi sorunlarla karşılaşacağız? 
E) Nasıl bir gün geçirmek istiyorsun? diye sordu. 
 
 
 
 
12.Aşağıdakilerden hangisinde belgisiz sıfat kullanılmıştır? 
 
A)Tecrübeli elemanlara duyulan ihtiyaç artmakta. 
B)Yalnız bir soru sormanıza izin verebilirim. 
C)İyi yazarlar, zamanın aşındıramayacaklarıdır. 
D)Pişkin suratıyla etrafta kartal gibi dolanıyor. 
E)Yorgun bir kalabalık geçiyordu caddeden. 
 
 
 
 
13.Aşağıdakilerden hangisinde sıfat tamlaması yoktur? 
 
A)Buzlu, keskin bir ses duydum ansızın. 
B)Apaydınlıktı gökyüzü bulut kümeleriyle. 
C)Sıcak ıhlamur içti, boğazını yumuşatmak için. 
D)Tarihin kara sayfaları arasında anılacaktır bu. 
E)Masanın örtüsü bir parlak kumaştan yapılacaktı. 
 
 
 
 
14.Aşağıdaki fiilimsilerden hangisi sıfat görevinde kullanılmamıştır? 
 
A)Sakalı uzamış bir ihtiyar dervişleri düşündürürdü ona. 
B)Gidilecek yerler o kadar çoktu ki işin içinden çıkamadık. 
C)Alışılmadık tarzda giyimiyle dikkatleri üzerine çekiyordu. 
D)Geldiğini işittim sokağın sessizliği içinden. 
E)Çocuğun düştüğü yer ufacık taşlı bir yamaçtı. 
 
 
 
 
15.Aşağıdakilerden hangisinde bir ad birden fazla sıfatla nitelenmiştir? 
 
A)Testleri çözmeye hangi dersten başlayalım? 
B)Öyle sözleri bugüne kadar çok duyduk biz. 
C)Zaman kazanmak istiyorsak öteki yolu kullanalım. 
D)Çoğu zaman dertlerini paylaşacak birini ara insan. 
E)Her yeni ve yaşaması gün, olgunlaştırır insanı, meyveyi, hayatı. 
 
 
 
 
16.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde kullanılan birleşik sıfat ötekilerden farklı oluşturulmuştur? 
 
A)Yeşil alıntılı bilekleri, şarkı söyletir köylü kızlarının. 
B)Ahşap görünümlü bir balkon masası alınacaktı. 
C)Gözü ela bir çocuk, yıldız yıldız bakar denize. 
D)Uzun öykülü hikâyelerdir aslında mesneviler. 
E)Sarı yaldızlı döşemeleriyle ne güzeldi yalı. 
 
 
 
 
17.Aşağıdakilerden hangisinde türemiş bir sıfat, ad tamlamasını nitelemektedir? 
 
A)İlerlemek, kendimize verdiğimiz bir armağandır. 
B)En uzun yolculuklar bile tek bir adımla başlar. 
C)Bir erguvan, için için canlı bir alevdir. 
D)Islak çimenlerin huzurunu arıyorum ben. 
E)Gelmişken birkaç mutfak malzemesi alalım dedik. 
 
 
 
 
18. Kimi zaman sıfat tamlamasına -lı, -li, -lu, -lü eki getirilerek birleşik sıfat oluşturulur. 
 
Aşağıdakilerden hangisinde bu tanıma uygun bir kullanım vardır? 
 
A)Öğle sonrası çayında komşularını toplayacaktı evinde. 
B)Zamanlı zamansız gelişlerinden rahatsız olduk. 
C)Bu durumdan zararlı çıkacak olan yine kendisidir. 
D)Geniş yüzlü, beyaz dişli ve kısa burunlu bir gençti. 
E)Böyle şanslı bir insanın yanında olmak herkese şans getirir. 
 
 
 
 
19. Kimi sözcüğü aşağıdakilerden hangisinde Kimi ağaçların dalları suya değiyordu cümlesindekiyle aynı türde kullanılmıştır?  
 
A)Kimi dinlenmeyi uyumakla karıştırıyor. 
B)Kimi elemanlar işinin hakkını vermiyordu. 
C)Kimi sadece müzik dinleyerek geçiriyor saatlerini. 
D)Benden başka kimi dolandırmış biliyor musun? 
E)Konseri dinleyenlerden kimi, şarkılara eşlik etti. 
 
 
 
 
20. Sıfat tamlamasında adla sıfatın yeri değiştirilir, ada bir iyelik eki getirilir ve kurallı birleşik sıfat elde edilir. 
 
Aşağıdakilerden hangisinde bu yolla oluşmuş bir birleşik sıfat kullanılmıştır? 
 
A)Asık suratlı, çatık kaşlı adam, gülmeye başladı. 
B)Beyaz şamdanlı bir el, dışarıya doğru uzandı. 
C)Pembe yanaklı, güler yüzlü bir çocuk kapıyı açtı. 
D)Camı kırık pencereden içeri soğuk hava sızıyordu. 
E)İçi aydınlıktı, güney cepheli evi almak daha akıllıcaydı. 
 
 
CEVAP ANAHTARI 
 
1. C 2. C 3 C 4. B 5. E 6. D 7. D 8. A 9. B 10. E 11. A 12. E 13. B  
14. D 15. E 16. C 17. D 18. D 19. B 20. D
LaNdMiNe
07-06-2009 15:02
sosyal cvp anahtarı
CEVAP ANAHTARI: 1-C 2-D 3-A 4-D 5-B 6- B 7-C 8-B 9- A 10- B
LaNdMiNe
07-06-2009 14:53
sosyal
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER 
 
1)Aşağıdakilerden hangisi coğrafyanın konusu içinde yer almaz? 
a) Yer şekilleri b) Doğa olayları c)Yerin yapısı d)Canlılarla hava olayları arasındaki etkileşimler 
 
2)Güneşe en uzak gezegen aşağıdakilerden hangisidir? 
a)Jüpiter b)Satürn c)Uranüs d)Plüton 
 
3)Yaklaşık 36 derece doğu boylamında yer alan Sivasta saat 11:00 iken yaklaşık 33 derece boylamında yer alan Ankarada yerel saat kaçtır? 
a)10:48 b)11:12 c)11:22 d)10:38 
 
4)Selçukluların Bizansa karşı kazanmış olduğu ilk büyük zafer aşağıdakilerden hangisidir? 
a)Malazgirt b)Kösedağ c)Miryakefelon d)Pasinler 
 
5)11.YYda Türklere Anadolunun kapısını açılmasını sağlayan savaş aşağıdakilerden hangisidir? 
a)Pasinler b) Malazgirt c)Yassıçemen d)Kösedağ 
 
6)Anadolunun Türk yurdu olduğunu Türklerin Anadoludan atılamayacağını gösteren savaş aşağıdakilerden hangisidir? 
a)Pasinler b)Miryakefelon c)Kösedağ d)Malazgirt 
 
7) Aşağıdaki hükümdarlardan hangisi Anadolu Selçuklu Devletinin kurucusudur? 
a)Çağrı Bey b)Tuğrul Bey c)Süleyman Şah d) Alparslan 
 
8)Birinci Haçlı Seferi sırasında başarılı bir savunma örneği gösteren Anadolu Selçuklu Sultanı aşağıdakilerden hangisidir? 
a)Alpaslan b)I.Kılıçarslan c) Çağrı Bey d)Melikşah 
 
9)Anadoluda kurulan İlk Türk Devleti (11yy) aşağıdakilerden hangisidir? 
a)Saltuklular b)Mengücekler c)Moğollar d)Artuklar 
 
10)Elektrikli telgrafın icadıyla aşağıdakilerden hangisi boşlamış oldu? 
a)Uzay Çağı b)İletişim Çağı c)Teknoloji Çağı d) Bilgisayar Çağı
LaNdMiNe
07-06-2009 14:46
konu
beğendiyseniz ltfn yorum yapın
LaNdMiNe
06-06-2009 15:30
beğendiyseniz
beğendiyseniz bende daha çok var bunlardan her ders şimdilik ingilzce yollayayım dedim isterseniz türkçe,matematik,fen sosyal gönderebilirim cevap anahtarı var
LaNdMiNe
06-06-2009 14:59
beğendiyseniz
CEVAP ANAHTARI 
1)B 
2)A 
3)D 
4)B 
5)D 
6)D 
7)C 
8)C 
9)A 
10)B 
11)D 
12)C 
13)A 
14)D 
15)C 
16)B
LaNdMiNe
06-06-2009 14:23
beğendiyseniz
1)A...... has got prickles.  
a)tulip b)cactus 
c)orchid d)daisy 
2)A sheep eats .... 
a)grass b)meat 
c)fish d)chicken 
3)A. ...... animals live in the sea?  
B.dolphins. 
a)how many b)why 
c)whose d)which 
4)giant pandas feed their babies with &&. 
a)puding b)milk 
c)meat d)water 
 
5)A&&.lives in sea and on land. 
a)horse b)cat 
c)fish d)tortoise 
 
farklı olan sözcüğü işaretleyiniz 
 
6) a)dolphin b)whale 
c)fish d)cow 
 
7)a)apple b)orange 
c)tomato d)banana 
 
8)a)orchid b)daisy 
c)pear d)rose 
 
9)a)bird b)hard 
c)loyal d)shy 
 
10)a)jump b)wolf  
c)swim d)talk 
 
Boş bırakılan yerlere uygun sözcüğü işaretleyiniz. 
 
11)Ayça=what does a && say? Seyma=bow now 
 
a)donkey b)duck 
c)cat d)dog 
 
12)ayça=&&. Do lions live? Seyma=in Afrika. 
 
a)who b)what 
c)where d)when 
 
13)Ayça=what does a dog eat? Seyma=&&&&.. 
a)it eats meat. B)it eats grass. 
c)it eats fruit. D)it eats vegetables. 
 
14)ayça= what colour are the carrots? Seyma=&&&& 
 
a)they are pink. B)the are blue  
c)they are yellow d)they are orange 
 
15-16. sorularda numarandırılmış sözcüklerin anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturacak biçimde dizildiği seçeneği işaretleyinizi. 
15)grow/in/figs/aydın/people 
1 2 3 4 5 
a)5-3-1-2-4 b)5-1-2-3-4 
c)5-1-3-2-4 d)5-1-3-4-2 
 
16)bird/got/wings/a/has 
1 2 3 4 5 
a)4-5-1-2-3 b)4-1-5-2-3 
c)4-1-2-3-5 d)4-1-2-3-5 
(not bunları beğendiyseniz bir daha yollayabilirim)
LaNdMiNe
06-06-2009 13:41
testler
arkadaşlar bende bu siteye yeni üye oldum isterseniz bende bir çok testler ve bir çok sbs ye yarayacak siteler var isterseniz verebilirm
LaNdMiNe
05-06-2009 10:08
2009 sbs
BEYLER BAZI KİŞİLER ŞÖYLE DİYOR OKUL ZOR GEÇERSE SBS KOLAY SBS KOLAY GEÇERSE DÖNEM ZOR OLUR YA BİZ BU SBSYİ NE YAPCAZ BEYLER YHA GÜNDE 3 ÜNİTE BİTİRİYOM AMA TEDİRGİNİM HERKESE BAŞARILARRRRRRRRRRRRRRRRR!!!:d
kadirdoğan
18-05-2009 18:20
hi
hi
tekyıldız
12-05-2009 18:32
ceyhan
ceyhan burası piskopatlar yuvası ceyhan kırax alemi yaktı anasını sattı babasını sattı hiç kimse kalmadı.
ziya77
09-05-2009 14:04
UF YA
İNGİLİZCE HOCALARI BİRAZ DAHA İYİ OLAMAZMI
ceyhun55
19-04-2009 11:54
of
buraya yeni katıldım ama hiç birşey bulamadım
cici kız
17-04-2009 17:34
sbs işleri bozdu
slm ama ben acamıyorum kardeşim için gerekli
deha kızlar
06-04-2009 17:19
müthiş
yaa burası mithiş şimdi test çözüyorumm çok faydası oluyo vall sizde üye olun tavsiye ederim
ziya77
26-03-2009 14:53
sLm
sLm ben yiğit siteniz ssüpermiş ama çok az soru vardı bu siteye benze bir site varsa lütfen msn adresime gönderiniz şimdiden teşekkürler
skuLL
06-03-2009 13:23
biraz daha test
biraz daha tet örnekleri bol olsaaaaaaaaaaa
hakan_fb
05-03-2009 17:41
biraz daha test
üüüf acılmıo bi türlüüü
DamLa AyşgL yüksL**
04-03-2009 18:20
ayırmak...
feni kimya fizik biyoloji di ayırsınlar...
hiloman
03-03-2009 15:18
7.sınıf
7.sınıf deneme soruları yokmu
beyzanaz
03-03-2009 15:06
slm
merhaba ben yeni geldim 7,sınıfa gidiyom siteniz çok güzel
beyzanaz
20-02-2009 13:07
slm
arkadaşlar testi olan varmı başka testler çok az ya sbsde nasıl geçec3egiz ingilizce cevapları varsa yollarmısın şimdiden tşk ederim....
prensesarzu
05-01-2009 16:38
nden testler anlatım
neden kendimiz çözmüyoruz
ubeyt
25-12-2008 11:43
konu anlatıı
konu anlatımı dersler acayip z yarım edermisiniz
yusufcan
21-12-2008 11:51
....
başka derslerin yokmu leyn 
 
ali6916
08-12-2008 11:29
crazyroy
knkler olmuyo bana bi yardım! HELP!!! İJO
crazyroy
27-11-2008 18:26
6.sınıf yaprak testleri artırmanızı rica ediyorum...daha cok çeşitli sorular olursa sevinirim... 
kolay gelsin bye bye
süleymankaykaç
26-11-2008 11:07
türkçe sınavı yokmu yaa
bana yardım edin türkçe sınavı lazım yarına
amaklovin
12-11-2008 14:18
test az
testleri çogaltın
batuhan*

Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Yorum Yazabilir.
Lütfen Yorumda Bulunmak İçin Kayıt Olunuz.

Powered By CeBiRsel.com 1.4.2

 

ÖSS Matematik

Geometri
Analitik Geometri
Matematik 1
Matematik 2
ÖSS Hakkında
Geometri Formülleri
Videolu Konu Anlatımları
Geometri Soru Çözümleri
Matematik 2 Soru Çözümleri
ÖSS 2009 Soru ve Cevapları
Konularla ÖSS-ÖYS Soruları
Ekstra Matematik
ÖSS Çıkmış Sorular
ÖSS Deneme Sınavları
YGS ve LYS Bilgileri
ÖSS 2009 Puan Hesaplama
YGS ve LYS Puan Hesaplaması

KPSS ve LES

KPSS Çıkmış Sorular
KPSS Geometri Konu Anlatımlı Videolar
KPSS Matematik Konu Anlatımlı Videolar
KPSS 2008 Sonuçları
KPSS/1 Puan Hesaplama
KPSS/2 Puan Hesaplama
ALES Çıkmış Sorular
ALES 2008 Sonuçları
LES ten ALES e Puan
ALES Puan Hesaplama
Çıkmış KPDS Soruları

Eğitim Bilimleri

Matematik ve Toplum
Gelişim ve Öğrenme
Sınıf Yönetimi
Kadki Ders Notları
Meslek Seçim Testi

Testler

IQ Testi
EQ Testi
Aşk Testi
Algı Testi
ESP Testi
Kişilik Testleri
Duygusal Zeka
Yalnızlık Testi
Refleks Testi
Karakter Testi
Psikoloji Testi
Renk Körlüğü Testi - 1
Stres Düzeyi Ölçeği
Meslek Seçim Testi
Keltik Astrolojisi
Dikkat Testi
Parmak Hesabı - Dikkat Testi
Mahkeme - Kişilik Testi

Oyunlar

Beceri
Beceri - Blog
Strateji - Zeka
Strateji - Zeka - Blog
Aslanlar ve Avcılar
Uçaktan Kaçış
Teraziler
Satranç

Kimler Online

Şuanda 5 misafir bağlı

Giriş Formu






Parolamı unuttum?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

 

 


CeBiRsEl.com sitesi istatistik amaçlı server logları dışında kişisel bilgilerinizi elde etmez veya barındırmaz. Ancak sitede mevcut bulunan reklam yayınları aracılığıyla, reklam verilerinin toplanması için cookie ve web beacon kullanılıyor olabilir. Bu tamamen sizin izninizle gerçekleşiyor olup, isteğiniz dahilinde internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek bunu engellemeniz mümkündür.

5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4. maddesine göre hakkı ihlal edilen öncelikle üç gün içinde ihlalin durdulmasını istemek zorundadır. Durdurulmadığı takdirde savcılığa başvurabilir. Eğer ihlal edilen bir durum söz konusu ise İletişim adresinden bize ulaşınız.